Norovirushan on sellainen ylimainostettu imeväisten ja huonokuntoisten vuodepotilaiden pienten massunväänteiden aiheuttaja, jota suotta kalliilla rahalla diagnostisoidaan ja hysteriaa lietsoen yliuutisoidaan. Hullut lehmät, influenssat, tipuflunssat, rotat - jokaiselle vuodenajalle omansa.

Sitten se iski minuun.

Välillä jo luulin, että lähtö tuli. En nyt tarkoita ns. kultaista noutajaa vaan lähtöä sairaalaan nestetiputukseen. Tarpeeksi tyhjennysharjoituksia - ja aikuiseltakin lähtevät jalat alta. Tarpeeksi tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että tyhjennysharjoituksia ei voida mitata lukumäärällisesti vaan ainoastaan kellolla. Kuume nousi myös korkealle.

Kahdessa vuorokaudessa kului kunnioitettava määrä wc-paperia, talouspaperia, käsisaippuaa, käsihuuhdetta, juotavaa ja ibuprofeenia. Tästä lähtien näitä kaikkia tulee tästä taloudesta löytymään tarpeeksi myös kattamaan akuutin gastroenteriitin aiheuttaman kulutuspiikin. Tämä edustaa tietysti aktiivista tekemistä, joka on melkoisen tervehenkinen yritys saada terveyden menettämisen aiheuttama kaaos hallintaan. Maanläheisemmin ilmaistuna karmivassa mahataudissa klo 03 on erittäin riipivää havaita korkkaavansa talouden viimeisen vessapaperirullan.