96403.jpg
Olen viime aikoina lainannut paljon kirjastosta psykologian luokkaan kuuluvia kirjoja (pääluokka 14). Oppialalle ei ole ensinkään kunniaksi, että suurin osa psykologian alaan kuuluvista teoksista puhuu Jeesuksesta ja Jumalan rakkaudesta ja niiden ilmentämisestä jonkinasteisena ihmisen oletustilana. Ilman kristillistä vaikutetta tämä kirja olisi nimittäin aivan loistava! Teos esittäytyy takakannessa ensimmäisenä suomeksi julkaistuna henkisen kasvun oppaana nuorille. Kirja puhuu täyttä asiaa itsetunnosta, itsensä hyväksymisestä, ystävyydestä, ihastumisista, deittailusta, vastuusta, itsekurista ja harjaantuneesta  ajattelusta. Aihepiirit ovat melko universaaleja, mutta niitä käsitellään teini-ikäiselle lukijalle kohdentaen.
Mikäli amerikkalaistyyliseen rebublikaanikristillisyyteen ja ehkäisyvalistukseen osaa suhtautua asian vaatimalla hilpeällä huumorilla, tämä kirja on loistava. Teoksen ehdoton humoristinen huippukohta on siinä, kun teininä äidiksi tullut isosisko kertoo nyt teini-ikäiselle pikkusiskolleen miten käy, jos esiaviollista seksiä harrastaa. Seksin seurauksenahan on raskaus, jota seuraa poikaystävän antamat lemput ja yksinhuoltajuus:

"Älä ole typerä. Makaat hänen kanssaan ja seuraavaksi olet raskaana niin kuin minä. -- Hän saa sinut tuntemaan itsesi tärkeäksi niin kauan kunnes saa haluamansa. Sitten hän häipyy ja jättää sinut yksin lapsen kanssa. -- En minäkään ajatellut että James jättäisi minut. Käytä järkeäsi, Kerri! Älä tee samaa virhettä kuin minä. -- Älä anna rakkauslupausten johtaa sinua harhaan. Haluatko vielä kaksikymmentäneljävuotiaana asua äidin kanssa ja olla riippuvainen hänen lastenhoitoavustaan jotta itse voisit tehdä töitä minimipalkalla paikassa joka ei vie sinua eteenpäin?
Ei, sitä Kerri ei halunnut. Hän oli haaveillut yliopistosta ja lääkärin ammatista."

Pelottavaa on ajatella, että tämä on miljoonille sivistysvaltiossa asuville nuorille tarjottava sukupuolivalistuksen taso.
Teosta on saatavilla kirjakaupoista ainakin tilausmyyntinä tai suoraan kustantajalta postikuluitta kotiin kannettuna www.rasalas.fi.