152850.jpg
Tämä uusi sisustuskirja kannattaa ehdottomasti lainata kirjastosta. Kaunista kotiin pikkurahalla on ehdottomasti selaamisen arvoinen teos. Mikään ehtymätön ideapankki tämä kirja ei kuitenkaan ole, joten tästä kirjasta saa sisustamiseen perehtynyt lukija kertalukemisella kyllikseen.

Kirja edustaa luonnonmukaisia ja yksinkertaisia sisustusratkaisuja. Vähälläkin pärjää ja yksinkertainen on usein krumeluureja kauniimpaa. Tällainen sisustus syntyy varsin edullisesti mutta vaatii ehdottoman varmaa makua. Helpommallahan kaiken saa ostamalla kaiken kaupasta valmiina - ehkä jopa sisustussuunnittelijan yhteen sommittelemina kokonaisuuksina.

Itse olen koettanut rakentaa kotia osittain näiden periaatteiden avulla. Kotoa löytyykin vain klassisia ja neutraaleja huonekaluja. Tekstiilejä ja seinäpintoja voi sitten vaihdella useammin ja valita niihin vahvojakin värejä. Rauhallista taustaa varten väriyhdistelmistä saa myös helpommin onnistuneet. Kun olo- ja makuuhuoneen turkoosit verhot sitten kyllästyttävät, niiden uusiminen on huomattavasti edullisempaa kuin vaikkapa sohvan uusiminen.

Edullisuutta ja yksinkertaisuutta tässä kirjassa edustavat mm. käyttöesineiden kuten vaatteiden tai korujen käyttö sisustuselementteinä, yksinkertaiset ja edulliset valkoiset kylpyhuonekalusteet, kirpputorilöydöt sekä luonnonmateriaalien ja käytettyjen rakennustarpeiden hyödyntäminen. Aika paljolti kirjan sisältö on siis monien sisustuslehtien vakikauraa.

Jäin kaipaamaan enemmän käytännössä toteutettavia vinkkejä. Suuri osa sisustusjutuista on kuitenkin hyvin kaunista mutta ehdottomasti omaan kotiin kelpaamatonta. Kirjasta löytyy kylpyamme lautalattian päältä - ei ehkä paras idea. Viimeistelemätön puu voi olla trendikästä, mutta siitä myös irtoaa tikkuja käsiin ja vaatteisiin. Kokolattiamatot ja kankainen vaatekaappi eivät myöskään ole kovin helposti puhdistettavissa saati allergiaystävällisiä.

Mikäli kaunis ja yksinkertainen sisustuksessa kiinnostaa, suosittelen tämän teoksen lisäksi myös opusta nimeltä Puhdas tyyli. Kuva kirjan kannesta löytyy blogistani viime kuulta.