Väsynyt, mutta onnellinen - parisen tuntia sitten hain laitokselta (= Stockmann) kotiin nuorimmaiseni, jota kutsutaan MacBookiksi. Strateginen mitta on 13,3 tuumaa. Juniori on pieni mutta virkeä ja suorastaan pippurinen. Sekä äiti että lapsi voivat hyvin.

Paatuneen Windows-käyttäjän tie mäkkäilijäksi ei kuulopuheiden mukaan ole helppoa, mutta tunnin käyttäjäkokemuksella uskallan olla eri mieltä. Tämän koneen käyttöönotto oli riemullisen helppoa. Joitain jippoja olen jo ehtinyt opiskelemaankin. Hiiressä ei ole kuin yksi näppäin, siitä poisoppiminen vaatinee parisen päivää. Tiedostot siirretään raahaamalla ikoni haluttuun kansioon. Melkein kaikki tässä koneessa olikin valmiina, Skypen ja Firefoxin olen ladannut. Tämä blogi ei nimittäin toimi mukana tulleella Safari-selaimella.

Olen todella onnellinen, että ostin tämän koneen. Pieneen ja keveään koneeseen mahtuu yllättävän hyvä näppäimistö ja näyttö. Olisin siis voinut tilata koneen jo useampi viikko sitten Applen verkkokaupasta hieman halvemmallakin. En kuitenkaan rohjennut tätä hankkia näkemättä koko konetta.

Tänä iltana aion vielä esitellä iPodini tälle koneelle. Kamerajutut ja kuvien siirtäminen taitavat saada odottaa huomiseen. Uusia ohjelmia ja toimintoja riittää varmasti opiskeltavaksi joksikin aikaa. 1,5 viikkoa kesälomaan: loman alkaessa olen macin peruskäytön varmaan jo masteroinut!