Eilisillan maa oli valkoinen, sillä räntää satoi useamman tunnin ajan. Vastahan oli kesä! Tässä kohdin vuotta kaivan perinteisesti espanjan kielen oppikirjan esiin ja aloitan eskapistisen haaveilun.

Jäin tänään kotiin sairastamaan flunssaa, jonka oireita löytyy joka toiselta lähimmäiseltä. Jopa koira aivastelee ja niiskuttaa! Eilisen päivän sinnittelin töissä C-vitamiinin ja ibuprofeenin avulla. Siinä kohdin, kun huomasin koputtavani oman työhuoneeni oveen sieltä poistuessani, epäilin työkuntoni olevan jossain määrin vajavainen...

Mutu-tuntuman perusteella ns. zoonoosit eli eläimistä ihmisiin tarttuvat taudit lienevät paljon luultua yleisempiä. Lemmikkejä ja ihmisiä yhdistänee kiintymyksen lisäksi myös monet yhteiset pöpöt. Jonkin tutkimuksen mukaan koirien ja isäntäperheiden maha-suolikanavan bakteerikanta muuttuu pitkälti yhteneväisesti. Lähipiirissäni kissat ja koirat potevat flunssaa ja mahatautia silloin kuin ihmisetkin sen verran usein, että en usko kyseessä olevan pelkkien yhteensattumien. Koirat toki ulkoilevat useasti päivässä tavaten lajitovereitaan - ja niiden jätöksiä. Sisäkissan flunssa omistajan kanssa yhtä aikaa kyllä kertonee siitä, että kissan potema virus on todennäköisesti saatu ihmisestä.

Arkielämän zoonoosit (tai toisinpäin eli ihmisestä eläimiin tarttuvat taudit) ovat sen verran harmittomia, ettei niitä liene kovin tutkittukaan. "Pelottavat" zoonoosit kuten raivotauti ja borrelioosi sekä eläimistä ihmisiin muuntuvat taudit kuten lintuinfluenssa tullevat lisäämään tutkimusta ja tietämystä aiheesta. Hyvällä hygienialla tartuntatautien riskiä voi tietysti vähentää. Jenkkiläisessä suosituksessa kädet tulisi pestä tai desinfioida aina lemmikin rapsuttamisen jälkeen. Lemmikkikoiran kanssa tällaista suositusta lienee kuitenkin täysin mahdotonta toteuttaa.