- nimittäin turhan tavaran poisto-operaatio. Simple living ja voluntary simplicity eivät vielä ole keskimmäisiä nimiäni, mutta niitä kohti on vahva pyrkimys. Turhia tavaroita komeroista ja hyllyistä etsiessäni aikaa on mennyt lähes viikko. Vajaan viikon ajan koti on ollut kunnossa, josta yleisimmin käytetään sentyylisiä metaforia kuin varasto, murtovarkaiden jäljiltä, mielenterveyskuntoutujan kotipesä tai lähtevä laiva. Aina yhtä ihailtavan sopeutuvainen koiru mylläsi tyytyväisenä itselleen pesäkolon lattialla sovittamista odottavaan vaatekasaan. Minä en ollut yhtä sopeutuvainen, varsinkin lattian imuroiminen vaatekasan ympäriltä tuntui masentavalta. Tarinan opetus: en enää koskaan yritä inventoida koti-irtaimistoa muuten kuin pikkiriikkisissä erissä.
 
Kaikenlaista kummaa kaappien kätköistä taas löytyikin. Miksi ihmeessä olen säilönyt kaksi toimimatonta matkapuhelinta, joita ei huoltoliikkeen mukaan kannattanut korjata? Jos olisin aikonut viedä ne vaikkapa henkiparantajalle, niiden säilömisessä olisi ollut jotain järkeä. Kaapista löytyi myös toimiva langaton lankapuhelin. Kukaan ei ole sitä halunnut, sillä kellään lähimmäisistäkään ei ole enää lankapuhelinta käytössä. Lahjoitin pois suhteellisen monta pulloa alkoholia; väkevistä kaappiin jäi vain kaksi leivontakäyttöön soveltuvaa minipullollista konjakkia. (Domppaa ja muuta lahjaksi saatua skumppaa täytyy yrittää aktiivisesti tuhota.) Suurimpana urakkana perkasin vaatekaapistani ison jätesäkillisen vaatteita, neljät kengät, yhdet läpsyt (aka flipflops aka varvassandaalit) ja yhden kesäkassin. Joskus on hullutuksina tullut hankittua kankaisia lautasliinoja, pesulappuja (!), vedenpuhdistin, metallinen teepussirasia, lasisia maustepurkkeja sekä tosi ruma jouluseppele. Toisten tavaroita ei saa hävittää. Uskaltauduin silti hävittämään koiralle ostamani makuualustan, jota koiruus ei kelpuuttanut käyttöönsä. Lahjoista poistolistalle joutuivat käyttämätön meikkipussi, käyttämätön pöytäliina ja käyttämätön voileipägrilli (sic!). Lisäksi kämpästä löytyi tarpeettomana essu, kaksi espressokuppia, kannettava cd-soitin, kolme pyyheliinaa, 12 cd-levyä, nippu aikakauslehtiä ja tällaisia kirjoja:
773624.jpg
773629.jpg
773626.jpg
773632.jpg
773633.jpg
773635.jpg773639.jpg
773653.jpg
773654.jpg
773637.jpg
Tämä ja kolme sen yläpuolella olevaa kirjoja ovat todella hyviä - niitä suosittelen kaikille, joille aihe on ajankohtainen.
773640.jpg
773642.jpg
773643.jpg773644.jpg773645.jpg773646.jpg773649.jpg773655.jpg
773657.jpg

Eriskummallisin löytämäni esine oli pullo keraamisen lieden puhdistusainetta - huushollista kun puuttuu keraaminen liesi! Minulla ei ole mitään käsitystä siitä, mistä moinen pullo on tänne ilmestynyt.

Vielä kun kaikki tavarat on saatu takaisin paikalleen, voin olla tosi iloinen tästä kunnialla suoritetusta kesäurakasta! Kaapeissa on taas enemmän tilaa ja siivoaminenkin on toivon mukaan helpompaa, elämä yksinkertaisempaa, hengitysilma puhtaampaa, iho heleämpi, iloisuusindeksi vieläkin korkeammalla jne.