Viimeisten viikkojen aikana on tuntunut siltä, että lähipiirissäni huomattavalla määrällä esineitä ja ihmisiä on tapana hajota. Tänään aamulla huomasin koirankutaleen kohdistaneen yöllisen terrori-iskun eteisen kaksi viikkoa vanhaan lipastoon. Töissä prakasi tänään tietokone, imuri ja työkaverin kyynärpää. Töistä palatessani hain lähi-Prismasta uuden pyykinkuivaustelineen hajonneen tilalle. Nyt pitäisi vielä saada uusi palovaroitin kattoon asennettua.

Keskiviikkona kommunikaattorini hyppäsi Stockmannin naistenvessan pyttyyn. Ennen toimitusta asettelin kassini vakaaseen asentoon kaakeloidulle hyllylle. Asioituani (ja vedettyäni) kassini pysytteli edelleen hyllyllä, mutta puhelimeni ei. Toivottavasti puhelin saadaan vielä kuivateltua toimivaksi. (Huoltoliikkeen antama sijaispuhelin ei muuten ajoittain toimi.) Ennen puhelimeni hajoamista olin juuri tullut fysioterapeutilta. Fysioterapeutin tapaamista jouduttiin siirtämään hänen sairastuttuaan. Kommunikaattorin pasahtamista ennen olin kaksi ja puoli tuntia aiemmin saanut toimivan nettiyhteyden. Minä en ymmärrä, kuinka kokonainen talon ulkoseinässä oleva WLAN-tukiasema saattaa pamahtaa noin vain.  Uusi liittymä toimii onneksi hyvin. Ilmaisesta modeemipakkauksesta tosin puuttui yksi oleellinen piuha...

Eteisen uusiin vaatekaappeihin on kuukauden sisään jo *kahdesti* toimitettu rikkinäinen peiliovi, ehjää yhä odotellaan. Läppärini ei muka löydä akkua, vaikka se on paikallaan. Tässä kuussa digiboxin kaukosäädin lakkasi toimimasta. Viime viikolla vanha uskollinen uuni kieltäytyi paistamasta creme bruleeta valmiiksi. Katto ja seinät ovat yhä paikallaan, tosin olen tässä kuussa kutsunut poliisit taloyhtiöömme virkatehtävien hoitoon jo kahdesti.

Kaiken tämän tapahtuminen vajaan kuukauden sisällä uhmaa jo kaikkia todennäköisyyslaskelmia. Isäni käsileikkaus sen sijaan onnistui hyvin. Olen kuitenkin varmuuden vuoksi päättänyt vältellä hänen luonaan vierailemistaan siihen saakka, että leikkausalueen infektioriski on riittävän pieni. Hieman myös huolestuttaa, ettei iäkkäästä seinänaapurista ole mitään havaintoa viikon ajalta. Lottoa en taida edes viitsiä tarkastaa.