79628.jpg
Iik! Olin jotenkin unohtanut, että Kirjapaja on maamme johtava ns. kristillinen kustantamo. Sitä suurempi olikin yllätykseni! Kirjassa on alkuun kymmeniä sivuja keskinkertaista kodinhoito-opastusta.(Mikä ihme on liesiharja? Teräsvillaako? Sekö on uuteen kotiin tarpeellinen hankinta? Miksi aina kehotetaan viemään petivaatteet ulos tuulettumaan vaikka siitä ei tutkitusti ole hyötyä siivouksen kannalta?)

Kodinhoito-osuuden jälkeen siirrytään sitten siihen tärkeimpään eli moralisointiin. Alkoholia käsittelevä kappale alkaa sanoin: "Kerran nuorten juhlissa illan emäntä putosi parvekkeelta ja kuoli." Ja tarina jatkuu: "Päihteettömyys on selvästi parempi vaihtoehto! Milloin sitten voit maistella viisasten juomaa? Et tule katumaan päätöstä kieltäytyä kokonaan käyttämästä alkoholia elämässäsi.-- tosi rakkaus odottaa --  Seurusteluajan tehtävänä on toinen toisiinsa tutustuminen. -- Seksi on Jumalan häälahja avioparille." jne. Suorastaan hauska on kohta, jossa kehotetaan seksuaaliseen pidättyvyyteen vaikka "ekakerta" meni jo: " Ei ole mikään häpeä myöntää olleensa väärässä ja alkaa toisenlainen elämä. Olethan tehnyt niin joillain muillakin elämän alueilla. Olet ehkä muuttanut syömis- ja juomistottumuksiasi saatuasi uutta tietoa tai TULTUASI JÄRKIISI (isot kirjaimet ovat kirjoittajan lisäys).

Mitä tästä jäi mieleen? Ensiksikin se, että olen hyvin kiitollinen siitä, etten ole joutunut kasvamaan em. kristillisen kasvatuksen parissa niin lapsuudenkotini kuin -paikkakuntanikaan puolesta. Lisäksi tästä kirjasta muistan sen, että argumenttien loppuessa kannattaa aina vedota porttiteoriaan: "Jos aloitat seksielämäsi pinnallisena fyysisenä seksinä, sinun voi olla vaikea löytää syvempää seksuaalisen kohtaamisen tasoa myöhemmin, vaikka haluaisitkin."