Tämän päivän kohokohta oli runsasenerginen.

Mascarponekakku ei ole vain hyvää, vaan sitä syödessä voi melkein kuulla enkelikuoron laulavan (ja valtimoiden kovettuvan). Ihanuus syntyi tällä ohjeella, limetin kuoren tosin korvasin kotoisasti sitruunamehulla.

Pohjaan:
125 g sulatettua margariinia
50 g tummaa suklaata rouhittuna
2,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl kookoshiutaleita
100 g valkosuklaata rouhittuna

Kuorrutus:
2 dl kermaa vaahdotettuna
prk eli 250 g mascarponejuustoa
0,5 dl tomusokeria
2 tl limetin kuorta raastettuna

Sokeri ja kananmuna vaahdotetaan. Lisätään muut aineet, viimeisenä margariini + tumma suklaa -seos. Paistetaan 150 asteessa n. 15 minuuttia. Kakkupohjan on tarkoitus olla browniemaisen pehmeä, joten valmis kakku vaikuttaa raa´alta. Kuorrutus valmistetaan sekoittamalla kaikki aineet. Kakun kuorrutus plösähti, hyvää oli silti. Ilmeisesti kermana kannattaa käyttää kevytvispiä, joka vatkataan kovaksi vaahdoksi. Estetiikan edistämiseksi kuorrute kannattaa levittää jääkaappikylmänä. Muutoin tulos näyttää tältä:

52257.jpg