152848.jpg
Fengshui tuntuu olevan oppi, joka mainitaan yhä useammin ja yhä vakavemmin otettavissa yhteyksissä. Itse olen pitänyt tätä energianvirtausoppia silkkana huuhaana yhdessä parantavien kristallien ja kuhnekylpyjen kanssa. Lukuisat viittaukset fengshuihin (taipuukohan tuo sana ihan juuri noin?) innostivat minua kuitenkin varaamaan kirjastosta tämän aihetta käsittelevän teoksen.

Oppi perustuu siihen, että universumi on valtava energiakenttä. "Koko kosmos on jatkuvien vuorovaikutusten kimmeltävä verkosto. Värähtelyt liikkuvat tämän energiaverkon halki käsittämättömällä nopeudella. Kaukaiset värinät saavat vastakaikua kappaleissa ja tapahtumissa, jotka ovat valovuosien päässä toisistaan. " Maailmankaikkeus ymmärretään siis energiaspektriksi.

"Alkuperäinen kiinankiellinen ihmisen suhdetta muuhun maailmankaikkeuteen ilmaiseva sanapari oli zhi zhong. Se käännetään usein sanalla magnetismi. -- tuli selväksi, että ihmisen keholla on magneettisia ominaisuuksia. Kehomme ovat osa maan magneettista kenttää ja siitä riippuvaisia. Meillä jokaisella on kehon näkyvien rajojen ulkopuolelle ulottuva voimakenttä." Syntyyköhän joissain vaihtoehtojutuissa oleva aura samoin? Voimakenttämme perustuu siis kehossa olevan raudan magneettisuuteen. Kokevatkohan veridopingia harrastavat fengshuin voiman vahvemmin? Heikentääkö raudanpuuteanemia fengshuin vaikutuksen voimakkuutta?

"Ihmisen voimakenttä määräytyy maailmankaikkeuden voimakentän senhetkisen avaruusrakenteen mukaan. Tämä on eräs fengshuin perusnäkemyksistä. Aito fengshui ei ole joukko kankeita sääntöjä, jotka määräävät milloin jotain tehdään tai minne mitäkin pannaan. Niiden sijaan se tukeutuu universumin energiakuvioiden oivaltamiseen sekä niiden ja jokaisen yksilön vuorovaikutuksen syvälliseen ymmärtämiseen. Jotta fengshuin harjoittaja voisi neuvoa jotakuta, hänen on otettava huomioon henkilön syntymäaika, läheisten ja kaukaisten galaksien vaikutus sekä taivaalliset rytmit, jotka sulkevat meidät piiriinsä." Tekstin viereisellä sivulla on asian selventämiseksi kuva galaksista! Kuva ei tosin kerro, onko kyseessä läheinen vai kaukainen galaksi... Näin pitkälle fengshuin periaatteita ei siis enää ole tarkoituskaan ymmärtää. Siinä missä ymmärrys loppuu, toivottavasti usko alkaa!