Olen aiemminkin kuullut, että vankilassa olevilla murhaajilla on kysyntää. Nyt olen kuitenkin viettänyt puoli yötä yllättävän suositulla keskustelupalstalla, joka on tarkoitettu vankien puolisoille.

Palstan sankareita olivat naiset, jotka seurustelivat tai olivat jopa avioituneet kuolemaan tuomitun vangin kanssa. Kaikki olivat tutustuneet vasta tuomion langettamisen jälkeen. Noviisit aloittelivat aihetta ottamalla tuomituista kirjeystäviä. Harrastukselta touhu nimenomaan vaikuttikin. Yksi rouvista ei valitettavasti ehtinyt tervehtimään puolisoaan tämän viimeisinä elinpäivinä, sillä rouvan työantaja ei antanut töistä vapaata. Kaikkien mielestä tämä oli ymmärrettävää eikä rouvan kannattanut vaarantaa uutta työpaikkaansa.

Joukosta löytyi myös suomalaisnainen, joka avioitui rakkaimpansa kanssa viime perjantaina. Kiirettä pitikin, sillä puoliso tullaan teloittamaan huomenna tiistaina. Uskomattomasta rakkaustarinasta, viisipäiväisestä avioliitosta ja tästä 14- ja 16-vuotiaiden tyttöjen raiskauksista ja kuristamalla tehdyistä murhista tuomitusta siipasta on luvassa kirja vaimon kirjoittamana. Uskoisin sen ehtivän vielä joulumarkkinoille...