314422.jpg
Ihailla täytyy erityisesti sitä, että pienen vankilakeikan jälkeen Martha Stewart on palannut. Marthan tekemiset (kirjat, lehdet, interiöörit) ovat yleensä perfektionistisiksi hiottuja, eikä tämä uutuuskirjakaan ole poikkeus. Manuaali on kaikenkattava; Stewart osaa asiansa. Tässä on sekä kirjan vahvuus että heikkous. Teoksesta selviävät lunch knifen ja dinner knifen erot. Kaksitoista erilaista lankavatkainta esittelevän kirjan kanteen teksti "The Essential Guide" tuntuu kuitenkin hassulta. Kirjan sisäsivuilta ei löydy lainkaan värikuvia, mikä vähentää teoksen visuaalista kiinnostavuutta.

Kodinhoitoa käsitteleviä tiiliskiviä hyllyssäni on useampi. Stewartin kirja on niihin verrattuna yllättävän geneerinen - mikä tahansa teoksista toimii. "Home Comforts" lienee kodinhoidon alan teoksista laajin ja klassisin. Sivumäärällä mitattuna Stewartin kirja on Home Comforts -teostakin laajempi.

Jokaiseen kotiin kuuluu yksi kodinhoito-opas, mutta seimmat selviäisivät Stewartin kirjaa suppeammallakin teoksella. Kirja toimii paremmin hakuteoksena kuin kannesta kanteen luettuna. Tämän teoksen voisin kuvitella vieväni lahjakirjaksi ylioppilaalle tai juuri omaan kotiin muuttaneelle