73816.jpg
Tykästyin tähän mainioon ja hauskaan oppaaseen niin paljon, että ajattelin ostaa sen omakseni. Ikävä kyllä teos oli loppuunmyyty. Jamesilla on useita muitakin lupaavalla nimellä varustettuja teoksia, mutta niitä ei ole suomennettu eikä niitä löytynyt amazoniltakaan kuin erikoistilauksena. Harmi!

Kehonkielen oppaita olen lukenut sen verran monta, että minun on vaikea erottaa niitä toisistaan. Samoja perusteita löytyy kattavasti tästäkin kirjasta. Tämän kirjan omana juttuna on antaa laajemminkin käytösohjeita työpaikalle. Osa niistä on mainioita, osa taas ei. Tarvitseeko joku todella tämäntyyppisiä ohjeita: "Älä soita ilmakitaraa" tai "Älä koskaan pidä hassuja vaatteita"?

Käytösoppaatkin ovat oman aikansa kuvia. Kymmenkunta vuotta sittenhän meitä kehotettiin tulostamaan työhakemuksemme pastellinväriselle paperille valkoisen sijasta ja liimaamaan hakemukseen värikkäitä paperiliittimiä erottuaksemme joukosta. Huomiota sellaisella hakemuksella toki saisi vieläkin - mutta tuskin positiivista. Ehkäpä rouva Jamesin käytösohjeet ovat vain osittain vanhentuneita. Muistelenpa joskus nähneeni Aku Ankka -solmioitakin!