313086.jpg
Ensijärkytykseni oli valtava, kun huomasin maksaneeni 21,90 € sähköallergiasta kertovasta kirjasta. Tunnustan olleeni täysin ennakkoluuloinen, sillä tämä teos oli mielenkiintoista luettavaa.

Yllättävintä oli se, että sain sähköherkkyystestissä 16 pistettä. Minulla on keskipaha migreeni, joten päänsärky on useinkin vieraanani (2 p.). Joskus on lihaskramppeja ja kipuja (1 p.), nukahtamisvaikeuksia (1 p.), talvisin ihokin saattaa kutista (1 p), riplattiakin on joskus ollut (1 p.). En myöskään voi väittää, etteikö puolen vuoden sisään olo olisi joskus ollut jännittynyt (1 p.) ja levoton (1 p.). Viisaudenhampaan poiston lisäksi toimenpiteessä kyytiä sai kolmoishermokin. Pakkasella kasvoissa on kiputuikkauksia, joten ajoittain koen neuralgiatyyppisiä kipujakin (2 p.). 16 pisteellä saatan kuulua siihen 35 prosenttiin väestöstä, joka kärsii sähköstressistä (=electrostress).

Minun tulisi siis vaihtaa kännykkä lankapuhelimeen, hankkia vaahtomuovinen tai muu metalliton patja sekä valmistaa ruokani kaasuliedellä. Muoviset silmälasinkehykset minulla jo onkin!

Järkyttäviä case-kertomuksia kirja on pullollaan. Ikävä kyllä sähköyliherkkyys ei suostu näkymään yhdessäkään vakavasti otettavassa tieteellisessä tutkimuksessa. Uskoahan saa mitä tahtoo, mutta tämä kirja kehottaa kieltäytymään suuresta osasta (erityisesti lasten) röntgenkuvauksia sekä harkitsemaan raskaana olevia jättämään työpaikkansa sähkömagneettisten kenttien välttämiseksi. Ihan kaikkeen yksilönvapauskaan ei yllä. Lisäksi uskomushoitojen ulottaminen lapsiin (ja niiden perusteella asianmukaisesta lääketieteellisestä tutkimuksesta ja hoidosta kieltäytyminen) kuuluu kyllä jo lastensuojelun piiriin!