116261.jpg
The Mind Gym on ehdottomasti yksi vuoden 2006 parhaista uutuuskirjoista. Kirja pohjautuu samannimisen menetelmän esittelyyn. The Mind Gym on nimensä mukaisesti tarkoitettu mielen kuntosaliksi ja sen menetelmän harjoitukset voidaan suorittaa alle puolessatoista tunnissa. Aluepiireistä voi keskittyä haluamaansa alueeseen tai tehdä harjoituksia laaja-alaisemmin. Pelkästä kirjan lukemisestakin lienee kovasti hyötyä. Kirjan lisäksi aiheeseen liittyy nettisivu www.themindgym.com.

Pyörä on jo keksitty eikä tämäkään kirja tarjoa mitään uutta. Tähän kirjaan on kuitenkin koottu yksiin kansiin hyvin kattava, käytännönläheinen ja helposti ymmärrettävä poikkileikkaus siitä, mitä tiedämme mielen toiminnasta ja siihen vaikuttamisesta. Kirja käsittelee laajasti keskustelutaitoja, oikean vaikutelman tekemistä, stressinhallintaa ja luovuutta. Teoksen suurimmiksi ansioiksi katson kuitenkin sen ensimmäiset kappaleet, jotka käsittelevät oman elämän haltuunottoa.

Kirjan kantavia perusajatuksia on se, että voimme valita miten ajattelemme. Meitä ei ole ennalta ohjelmoitu näkemään maailmaa tietynlaisena. Maailma ei ole sellainen kuin se on vaan sellainen  millaisena me sen näemme. Ennen luultiin, että ihmisen ensimmäiset elinvuodet ohjelmoivat ennalta käyttäytymisemme tai että toimisimme pelkästään palkkioiden ja rangaistusten motivoimina. Näin ei kuitenkaan ole. Nykyisin ymmärretään, että me valitsemme itse ajatuksemme. Voimme valita optimismin tai pessimismin, uhrina elämisen tai elämän haltuunoton, uhkaavan maailman tai perusluottamuksen, onnellisuuden tai onnettomana olemisen, anteeksiannon tai katkeruuden jne.