135683.jpg
Lainasin tämän ikivanhan teoksen (ilmestynyt ensimmäisen kerran vuonna 1954, joka on kirjamaailmassa tooodelllla kauan sitten) siksi, että tämä edustaa "Simple Living" -ajattelua, joka jollain muotoa kuuluu omaan elämänfilosofiaanikin. Millä tahansa aatteella tai opilla on tietysti omat suuntauksensa. Itsessäni on ollut myötäsyntyisesti ajatus ja pyrkimys siihen, että elämän parhaille asioille tulee järjestää riittävästi aikaa. Arvostan suuresti joutilasta vapaa-aikaa, jolloin voi rapsuttaa koiraa, lukea kirjoja ja tehdä kaikkia niitä itselle rakkaimpia asioita.

Aivan toisenlaista suuntausta eli takaisin luontoon -oppisuuntaa edustaa tämä kirja. Teos on kirjailijapariskunnan omakohtainen kertomus siitä, kuinka he ostivat rappeutuneen maatilan Yhdysvaltain pohjoisosista ja muuttivat sen muutaman tunnin päivittäisellä työllä kukoistavaksi keitaaksi. Kasvisruokavalio ja omavaraisuus kuuluvat myös heidän ylpeyden aiheisiinsa. He ovat onnellisia vapautuessaan päivätyön ikeestä ja tullessaan oman itsensä herroiksi. Pariskunta sai aikaan niin suurta kuuluisuutta, että heidän tilastaan tuli aatteen harrastajille suorastaan pyhiinvaelluskohde.

Tätä kirjaston opusta on oleellisten elämänohjeiden kohdalta ahkerasti alleviivattu, joten tämä kirja lienee ollut monelle merkityksellinen. Tämä kirja muistuttaa siitä, etteivät stressi ja arkisen oravanpyörän ahdistavuus ole vain tämän ajan ilmiöitä. Pyrkimys rauhallisempaan ja tasapainoisempaan elämään lienee ihmiselle tyypillinen lajiominaisuus, jota kohden olemme vuosisadasta toiseen lisääntyvästi kaivanneet, suuntautuneet ja pyrkineet.