252887.jpg
Blogini jo pursuilee onnellisuutta käsitteleviä teoksia, tässä kuitenkin vielä yksi. Tämän teoksen kirjoittajat ovat kansantaloustieteilijöitä, joten kirja perustuu pitkälle tilastollisiin tutkimuksiin ja konkreettiseen, tutkittavissa olevaan faktatietoon.

Onnettomimpia ollaan Tansaniassa, Moldovassa, Pakistanissa, Bulgariassa, Albaniassa, Latviassa, Liettuassa, Egyptissä, Virossa ja Bosniassa. Onnellisimmat kansalaiset ovat Tanskassa, Sveitsissä, Islannissa, Itävallassa, Ruotsissa, Australiassa, Suomessa, Meksikossa, Kanadassa ja Norjassa. Onnellisuuden ja tulojen välillä on selkeä muttei kovin suuri korrelaatio: siirryttäessä korkeampiin tuloluokkiin kasvaa myös onnellisten ihmisten osuus. Alimmissa tuloluokissa "erittäin onnellisia" on noin viidennes, ylimmässä tuloluokassa lähes puolet. Suomalaisista 90 prosenttia ilmoitti olevansa "erittäin" tai "varsin" onnellisia. Onnettomia on noin 10 prosenttia ja tämä luku on kasvusuunnassa.

Minusta tämä kirja oli hauska luettava - tosin tätä kirjaa voi suositella vain sille harvalukuiselle ihmisjoukolle, jonka mielestä tilastot voivat olla viihdyttäviä!