733062.jpg
Suomessakin on alettu stailaamaan myytäviä asuntoja. Pullantuoksu ja kimppu tuoreita kukkia ei enää riitä, mutta yllättävän perinteisiä ovat tämän kirjankin neuvot. Kirjan mukaan hyveestä on tullut välttämättömyys: "...kodin siistiminen ja somistaminen ennen myyntiä on loppujen lopuksi yhtä lailla välttämätöntä kuin auton pesu ennen myyntiä."

Tärkein ja ensimmäinen kirjan neuvoista on raivaaminen. "Mitä enemmän tavaraa viedään pois, sitä parempi. Kaikki huoneet pääsevät paremmin oikeuksiinsa, kun niissä on vähän huonekaluja ja kun ne on koristeltu harvoilla, hyvin valituilla esineillä." Kaikki henkilökohtaiset tavarat ja esimerkiksi kaikki kengät suositellaan poistettavan eteisestä ennen asuntoesittelyä.

Puolityhjä asunto kehotetaan siivoamaan perusteellisesti: lattiat imuroidaan ja pestään, kaikki listat, ovet ja yksityiskohdat pyyhitään, ikkunat ja ikkunanpuitteet, liesi ja uuni pestään. Kaikki keittiön hyllyt ja laatikoiden ulkopinnat puhdistetaan. Samalla tulee huolehtia myös siitä, että keittiö- ja vaate
kaappien sisältökin näyttää hyvältä!

Ikkunanpielet, ikkunalaudat, ovet ja listat kirja kehottaa tarvittaessa maalaamaan. Uskokoon ken tahtoo, että asunnon arvo voi nousta huomattamasti parketin asentamisella.

Lopuksi puolityhjään ja perusteellisesti siivottuun kotiin tuodaan somisteita. "Tuoreet yrtit keittiön pöydällä ovat melkein välttämättömiä." "Koeteltu konsti on hankkia kolme samanlaista maljakkoa, asettaa ne riviin ja laittaa jokaiseen yksittäinen leikkokukka." Eteiseen hankitaan pirteän väriset kumisaappaat rekvisiitaksi ja kuluneelle lattialle asetetaan yksittäinen isohko yksivärinen matto. Keittiöön hankitaan läjä sitruunoita ja iloinen pöytäliina. Kylpyhuoneeseen jätetään vain pari purnukkaa ja tilalle tuodaan viherkasveja. Olohuoneessa kirjat järjestetään hyllyyn värijärjestykseen ja ikkunoihin ripustetaan ohuet vaaleat verhot. Kliseitä vai loistovinkkejä? Sinä päätät.