Ensimmäinen arvoitus: Mikä on musta, pinkeä, hurrrrjan kiiltävä ja hihittää holtittomasti?

Vastaus: Johanna sovittamassa nahkatakkia. En muistakaan, milloin olisin nauranut niin paljon. Lisäkomiikkaa aiheutti myyjärouvan hämmentynyt ilme. Joidenkin päällä nahkatakki näyttää vallan kivalta. Minä taas näytän... *tyrsk*... naurettavalta.


Toinen arvoitus: Tapasin lukea paljon naistenlehtiä. Viime vuosina olen kuitenkin ihmetellyt, mihin kaikki kivat ja normaalielämään sopivat muotijutut ovat lehtien sivuilta kadonneet.  Jäljelle ovat jääneet minihameet, leggarit (tarkoittaa huippupaksuja sukkahousuja, joita jouduin lapsuuteni synkät vuodet käyttämään), glitterhileitä sisältävät meikit, kullanhohtoiset kassit ja raidalliset marimekkohenkiset polvisukat.

Vastaus: Kaikki kivat ja normaalit vaatteet ovat muuttaneet "kypsien rouvien" naistenlehtiin! Myöhemmin tänään täytyy kirjastossa tarkastella uutta Jade-lehteä, joka on uusi versio aiemmasta Madame-lehdestä.

Tämän havainnon tein ensi kertaa, kun ostin yli nelikymppisille suunnatun Laura-nimisen ruotsinkielisen naistenlehden. Ensisijainen tarkoitukseni oli aktivoida kielitaitoani tyyliin stövlar = saappaat, hästsvans = poninhäntä, bob = polkkatukka. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt lehden laadusta! Kivojen hömppäjuttujen lisäksi lehdessä oli ihan asiallista infoa Skypen käytöstä ja matkapuhelinoperaattoreiden vertailusta. Suorastaan vapauttavalta tuntuu myös lukea lehteä, jossa ei joka kuukausi ole 14 uutta tapaa saada orgasmi. (14 tapaa x 12 kuukautta = 168 tapaa vuodessa, come on, joku kohtuus se pitää valehtelussakin olla...)

Yhteiskunnallista vinkunaa: Naistenlehtien maailma luo olettamuksen, että teini-ikäisen maailmankuva jatkuu ainakin neljäänkymmeneen ikävuoteen.