Eilen suunta vei töiden jälkeen Ikeaan. Mieltymykseni kyseiseen halpiskauppaan on lähipiirissä suosittu virnuilun kohde. ("Minä en osta mitään Ikeasta, minä ostan vain laatutuotteita.") En voi mitään, että jokaisella Ikean-visiitillä löydän enemmän näppäriä tilansäästö- ja muita helpomman elämisen vinkkejä kuin yhdestäkään löytämästäni sisustuskirjasta. Mukaan tarttui taas melko tarkkaan kantokyvyn mukainen määrä tavaraa.
599006.jpg
(*murinaa* Miksi tämä blogi kääntää pystyyn otetut kuvat pitkälleen?)
Yksi eteisen uusista vaatekaapeista oli vielä lankakorien tarpeessa. Kahdella edellisellä ostosreissulla lankakorit olivat loppu, mutta nyt tärppäsi. 235 cm korkeaan ja vain 35 cm syvään kaappiin saa lapattua käsittämättömän paljon tavaraa. Yksittäinen lankakori vie korkeussuunnassa kiinnikkeineen alle 20 cm tilaa ja muutamaan koriin saa uppoamaan joka ainoan vanttuun, huivin, pipon ja hanskan.  Kenkähyllyjä voi kaappiin sijoittaa vielä tiheämpään kuin lankakoreja. Yhdelle hyllylle mahtuu kahden kenkäparin lisäksi myös jotain pientä sälää kuten lankkipurkki, kenkäharja tai pieneksi taittuva sateenvarjo.
599020.jpg
Näitä tämmöisiä juttuja... olisivatkohan nämä hyllynjakajia... ostin toisen pakkauksen. Isossa hyllyssä tai laatikossa voi säilöä pienempiäkin esineitä. Näiden laatikoiden avulla pienet esineet voi tarvittaessa myös löytää kohtuullisella penkomisella.
599008.jpg
Töihin pari kahvimukia, sininen maksoi 5 kr (n. 60 senttiä). Takkuisempia aamuja varten myös isompi muki (yli 2 €). Edellinen kahvimuki lensi eräänä takkuisena aamuna lattialle. Urhea edeltäjä selviytyi pudotuksesta, mutta toinen pomppu oli jo liikaa. (Mental note: pöytäliina tulee *aina* silittää pesun jälkeen.)
599015.jpg
Tee se itse -versiot basilikasta, persiljasta ja rucolasta. Purkissa on sisällä multapaakku, johon voi kylvää mukana tulevat siemenet. Purkki soveltuu viljelyalustaksi. Purkit 15 kr / kpl. Viime keväänä ostin yrttiruukun, johon saattoi kylvää kuutta eri yrttiä. Loppukesästä rikkaruohomaisin eli kirveli oli vallannut kaikkien muiden yrttien kasvutilat. Tänä vuonna viisastuneena oma rasia joka rehulle. :)
599022.jpg
Kodinhengettärelle uusi essu aina parittomina vuosina. Tämä oli mielestäni jotenkin niin ihanan retrohenkinen, kuin suoraan 1950-luvulta.
599017.jpg
Pieneen nättiin koteloon mahtuu yli 70 cd-levyä. Hieno tilansäästäjä (n. 5,5 €)
599012.jpg
Tämä vimputin on matkoille mukaan otettava kosmetiikkapussi. Tämän nyssykän hienous on siinä, ettei tavaroita tarvitse lainkaan purkaa pussista. Koukusta koko komeuden voi ripustaa hotellihuoneen kylppärin koukkuun ja kaikki tavarat ovat käden ulottuvilla. (n. 5,5 €)
599023.jpg
599010.jpg
Kaksi mustavalkoista sohvatyynyä ovat Ikean fiinimmästä Stockholm-sarjasta. Raidallisessa tyynyssä on toisella puolella paljetteja. Kevään kunniaksi jotain uutta. (Järkiperustelu: edelliset sohvatyynyt alkavat olla koirupojun kuononkuvillaan signeeraamia.)
599021.jpg
Ja kaikkea muuta pientä tarpeellista krääsää. Sänkyyn ostin sijauspatjan suojuksen. (Jouluna en edes tiennyt sellaisia olevan.) Teippiharjat olivat 9 kr eli noin euron, koirankakkapussit 7 kr rullalta, kaksi tiskiharjaa yhteensä 5 kr ja pari tiskausharjoja trendivärissä samoin 5 kr. Koko reissun ostokset olivat yhteensä alle 150 €. Yritin kikkailla paremman valuutanvaihtokurssin maksamalla Visalla, mutta ainakin kuitissa näkyi heti summa euroina. Ruotsissa käy kyllä eurot ja suomalainen pankkikorttikin, mutta näille firmat antavat aina huonomman muuntokurssin. Luotto- ja maksuaikakortilla maksettaessa muuntokurssi on yleensä luottoyhtiön oma kurssi, joka ei suosi mitään tiettyä valuuttamuunnosta. Tiedä sitten, osaavatko tämän Ikeassa jotenkin kiertää. Kurssikikkailuista riippumatta ostokseni olivat edullisia!