Kirjahyllyt ovat enemmän kuin täynnä ja ensi viikolla on luvassa visiitti pyhimmästä pyhimpään eli Helsingin Akateemiseen kirjakauppaan. Siispä tälläkin kesälomalla on tarpeen suorittaa perinteinen turhien kirjojen karsinta. Yksi kasa kirjoja päätyi jo naapuriin ja muutama paperinkeräykseen. Tänä viikonloppuna taidan siis selailla ja lueskella monia kirjoja. Osan aion ikuistaa tänne blogiinikin.

124762.jpg
Keittokirjoja, jee! Näistäkään en ole yhtään reseptiä käytännössä kokeillut. Jokaisen tarpeellisen ruokareseptin löytänee nykyisin netistä. Jostain olisi kivaa löytää sellainen ruoanlaitun überkirja, jossa olisi kaikki oleellinen ruuanvalmistuksen tekniikoista kalanfileerauksesta lautasliinan taitteluun.

124765.jpg
Tämän teoksen olen hankkinut vuonna 1994. Vuonna 2006 tiedostan, etten jatkossakaan aio ommella kodintekstiilejä. Itsetuntemus on hetkittäin tuskallista ja joskus myös hyvin aikaavievä prosessi.

124769.jpg
Aivan ihastuttava sisustuskirja, jonka otsikoksi sopisi Simpsonit-sarjasta bongattu "Better Homes (Than Yours)". Saan pölyallergian oireita katsellessani kuvia, joissa jokaikinen kahvipöytä, lipaston päällys ja laskutaso on tungettu täpötäyteen tavaraa.

124768.jpg
Tämä sisustuskirja on peruskiva ja huomattavan paljon vähemmän maalaishenkinen kuin kannesta voisi päätellä. Kirja-alet ovat näköjään olleet heikkouteni erityisesti vuonna 2001! Viidessä vuodessa lienen tätäkin kirjaa jo riittävästi katsellut.

124766.jpg
Lisää peruskivoja sisustuskirjoja. Tämä on vuodelta 2002.

124767.jpg
Ja vielä. Tämäkin on vuodelta 2002.

124763.jpg
2001. Tämän kirjan kuvat ovat lähellä makuani: värejä yhdistetään "non-väreihin" eli valkeaan, mustaan, puunväriin jne. Oma makuni on kyllä jonkin verran "skandinaavisvaikutteisempi" eli hillitympi. Vaikka pidänkin väreistä, en silti hankkisi violettia sohvaa tai maalaisi kokonaisia seiniä turkooseiksi.

124764.jpg
Nimensä mukaisesti tässä kirjassa on esitelty kauniita yksinkertaisia kodin hyötyesineitä. Aivan ihastuttava luettava, mutta kuudessa vuodessa tämäkin teos on tullut tiensä päähän minun hyllyssäni.

124761.jpg
Tukkakirja. Edellisen vuosikymmenen muoti- ja tyylioppaat ovat kaikkein paras opas siihen, mikä on klassista. Loput kuvat tarjoavat hyvää viihdykettä.