152845.jpg
Bobo on lyhenne sanoista bourgeois bohemian eli porvarillinen boheemi. Termillä viitataan lähinnä siihen ihmisryhmään, jota nykyisin kutsutaan yleensä luovaksi luokaksi. Kirjoittajan mukaan bobot ovat uusi ylempi luokka. Siinä missä sosiaalinen luokka ennen määräytyi pitkälti sukupolvelta toiselle, boboudessa on kyseessä meritokratia. Boboille vain omilla henkilökohtaisilla (henkisillä) ominaisuuksilla on merkitystä.

Bobot myös yhdistelevät porvarillista ja boheemia kulttuuria vapaasti. Siinä missä porvarillinen pariskunta kerää antiikkia, bobon koti voi olla sisustettu Ikean tavaroille. Boboudessa oleellista on myös reipas meno kuluttamisen suhteen. Bobot tuhlaavat erityisesti teknisiin vitkuttimiin ja mahdottoman kalliisiin harrastusvälineisiin - antiikki on heille ah-niin-vulgaaria.

Brooksin otteesta en osaa sanoa mitään varmaa. Osasyynä tähän on varmasti vieraan kielen nyanssien tajuamisen vaikeus. Toisaalta kirjoittajan selkeästi idealisoi iki-ihanaa boboryhmää, mutta samalla olen aistivinani mukana olevan hieman satiiria tästä rakkaasta luokasta.