58017.jpg
Homeschooling on kiinnostanut minua jo pitkään. Tämä taitaa olla neljäs kirjani aiheesta ja se sisältää jenkkiläisen koulun opetussuunnitelmat. Mihin kaikkeen voinen hyödyntää sitäkin tietoa, että amerikkalaislapset opettelevat perinteisesti neljännellä luokalla kaikki maan osavaltiot ja niiden pääkaupungit!

Homeschoolingin parissa on miljoonia amerikkalaislapsia ja määrä kasvaa nopeaan tahtiin. Jenkkien kouluissa on paljon ongelmia, siksipä kotikoulun (joko toisen vanhemman lapselleen tarjoama opetus tai naapuruston oman kotikoulun) pienet opetusryhmät ja taattu työrauha houkuttavat yhä enemmän. Yleisin motivoiva tekijä lasten kotikouluun on kuitenkin se, että vanhemmat katsovat haluavansa valita, mitä lapsille opetetaan ja minkälaisia virikkeitä lapset saavat. Uskonnollisuus kuulunee mainita tässä yhteydessä, ehkä myös sana evoluutioteoria.

Meillä vapaus käsitetään enemmän tasa-arvoksi kun se taas jenkeissä tarkoittaa ensisijaisesti valinnanvapautta. Siksipä homeschooling onkin jenkeissä arvostettu vaihtoehto, pedagogisen koulutuksen puutteen mainitseminen aiheesta puhuttaessa lienisi suorastaan epäkorrektia. Mutta muutaman vuoden kuluttua peruskoulun ongelmien yhä jatkaessa rajua kasvuaan tullee suomalaiselle peruskoulullekin syntymään vaihtoehtoja. Nouseeko homeschooling trendikkääksi, se jää nähtäväksi. Loistokirja!