87007.jpg
Kirjaan on koottu kaikki iltapäivälehtien lööpit muutaman kuukauden ajalta. Kirjoittajat kommentoivat lööppejä ja kertovat niissä ilmenevistä lainalaisuuksista.

Olen parin päivän ajan seuraillut lööppejä ja kirjan säännöt tuntuvat yhä paremmin. Julkkiksille tapahtuu usein jotain normaaliin elämään kuuluvaa: parisuhteita aloitetaan ja päätetään, virallistetaan ja erotaan, sairastetaan, kuollaan, surraan, saadaan perheenlisäystä jne. Tavalliset ihmiset esiintyvät lööpeissä ainoastaan friikkeinä: "Diakonissa rakasteli kirkossa", "Mies kaipasi morsianta - tunkeutui moottorisahalla seinän läpi" tai "Koulupojat antoivat pikkuvauvalle lasolia". Tässä ei tietysti ole sinällään mitään uutta. Eikös jo Väinö Linna kirjoittanut aikoinaan, että tavalliselle ihmiselle varmin tapa saada julkisuutta on tippua Pyynikin näkötornista tjsp. Jotenkin lööppien groteskius on kuitenkin ollut minulle niin itsestäänselvää, että sitä on ollut vaikea havaitakaan.

Toinen lööppien kultainen sääntö tuntuu olevan, että lööpissä ei koskaan ole vain iloisia uutisia. Mikäli lööppiin nousee hääuutinen, täytyy samalla mukaan mahduttaa mieluiten henkirikos tai irvokas pahoinpitely. Nice.