116267.jpg
Vanhenemisen voi välttää vain kuolemalla riittävän nuorena. Elämänkaareni tässä vaiheessa haluan vielä vaalia illuusiota, jossa ikääntymiseni tultanee huomaamaan ainoastaan varmemmista otteista, laadukkaammista vaatteista ja elämänkokemuksen tuomasta näkökannasta. Tämä kirja tarjoaa kuitenkin hyvin käytännönläheisiä vimkkejä ikääntyvän ihmisen kodin sisustukseen, terveydenhuoltoon, liikuntaan ja ravitsemukseen.

Hieman surulliselta tuntuu kirjan atk-perehdytys. Varmaankin moni ikääntyvä pääsi eläkkeelle joutumatta perehtymään tietokoneiden käyttöön. Jos tänään ryhtyy opettelemaan tietokoneen käyttöä  "mikä on hiiri" -tasolta, opeteltavana on kokonainen uusi maailma. Tämän teoksen mukaan juuri hiiren käyttö on ikäihmisille eniten ongelmia tuottava asia tietokoneen käytössä.

Tietokonemaailmassa kehitys on nykyisin todella nopeaa, parissa vuodessa entinen osaaminen on jo vanhentunutta - kuten moni insinöörikin on saanut huomata. Oma normaali koneen peruskäyttönikin vaatii huomattavaa tietojen päivittämistä vuosittain. Kehityksen syrjässä kannattanee kuitenkin roikkua kiinni vaikka välillä hieman itseään patistellenkin, sillä muut vaihtoehdot eivät ole kovin hohdokkaita.