Eilen aamulla -36 C, illalla enää -33 C. Eilen pääsin töihin rapsakat 80 minuuttia myöhässä. Tästä kiitos VR:lle, jonka toiminnasta ja toimimattomuudesta olen viimeksi jaksanut vetää tunnetilan noin vuonna 2004. 80 minuutin myöhästymisestä ilmoitettiin matkustajille kuulutuksella "Jatkamme matkaa hetkisen kuluttua." Kokemattomammat matkustajat kirjoittelivat asiakaspalautteita, joihin kukaan ei tule pyynnöistä huolimatta koskaan vastaamaan.

Tänään on ollut vapaapäivä. En uskaltautunut markettiin asti ruokakauppaan, joten tänään on syöty vain naapurikorttelin kiinalaisen ravintolan antimia. Koiraparka kiersi kanssani kaksi korttelia kolmella jalalla.

Tarvinnen positiivisen ajattelun jatkokurssia, sillä en osaa löytää näistä helmikuun helteistä mitään tunnelmallista. Kotikadulla pakokaasut leijailevat pitkään nenän korkeudella ja ulkoillessa kolmoishermoni huutaa hoosiannaa. Sisällä on kyllä lämmintä, mutta hartiajännitys ja lihasten shivering tuntuu jäävän päälle. Kaikkein paras keino kylmän karkoittamiseen on kaivaa espanjan kielen oppikirjani esiin ja opiskella lämpimän maan kieltä!