1001398.jpg
Tämän kirjan luin monta viikkoa sitten. Palautin teoksen ajallaan kirjastoon enkä kirjoittanut siitä blogiini. Nyt en muista kirjasta juurikaan mitään. Itse asiassa tämän kirjan kannen näkeminen tuo ensimmäisenä mieleeni sen, että mun pitää heti ensi viikon alussa soittaa pankkiini. Hämärästi muistan alkuperäisen tarkoitukseni olleen kirjoittaa lukemistani kirjoista blogiini juuri siksi, että muistaisin niistä muutakin kuin tekemättä olevien asioiden listan. Menen nurkkaan läiskimään itseäni. *slap, slap*

Ihan oikeesti, ehkä minun pitäisi katsella pienelle blogilleni uutta nurkkaa bittiavaruudesta. Tässä nykyisessä on niin monia kuvia, että pelkän kuvagallerian avaaminen vie vähintään kaksi minuuttia. Blogia voi kirjoittaa vain kahdella selaimella ja niistäkin käytössäni olevalla Firefoxilla kaikki toiminnot eivät näy. Jne. Vinku ja vonku, mutta ehkäpä toimivampi blogi saattaisi lisätä bloggailuintoani.

Tästä Seppo Saarion kirjasta muistan nyt ainakin sen, että tämä on päivitetty versio reilusti aiemmin kirjoitetusta samannimisestä teoksesta. Kirjan lopussa on kirjoittajan 100 (lukumäärä?) parasta vinkkiä osakesijoittajalle, ja ne ovat kirjan parasta antia. Kovin suuria viisauksia ja totuuksia osakesijoittamiskirjoista ei tunnu löytyvän - eikä niitä taida olla (tälläkään alalla) olemassakaan. Tästä(kin) kirjasta irtoaa kuitenkin pieniä fiksuja tiedonmurusia kuten vaikkapa se, että ostettaessa saman sarjan osakkeita useassa erässä hyötyä on useammasta arvo-osuustilistä. Näin osakkeita myytäessä voidaan kiertää FIFO-olettama ja myydä osakkeet halutulta arvo-osuustililtä ostojärjestyksestä riippumatta.