Eilen kokeilin omenapiirakan taittamista mascarponella. Todella hyvää tuli. Tämä piiras on parhaimmillaan kylmänä.
OMENA-MASCARPONETORTTU
8 annosta
Pohja:
125 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 sitruunan kuori raastettuna
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
4-5 omenaa
0,5 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 sitruunan mehu
Juustotäyte:
1 prk mascarpone-juustoa
3 keltuaista
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl kermaa
Kuori ja lohko omenat. Sekoita omenien sekaan kulhossa sokeri, kaneli, kardemumma ja sitruunan mehu. Anna omenoiden maustua sillä aikaa kun valmistat taikinan ja juustotäytteen.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri ja lisää kananmuna. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos sekä sitruunan kuoriraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa ja taputtele se sitten korkeareunaiseen piirakka- tai torttuvuokaan pohjalle ja reunoille.
Sekoita mascarpone-juustoon keltuaiset, sokerit ja kerma. Kaada omenalohkot siivilään ja valuta liiat nesteet pois. Asettele omenat murotaikinapohjan päälle ja kaada lopuksi päälle vielä juustoseos. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
Kommentit