200279.jpg
Olen tänä syksynä etsinyt ruoanlaittoon liittyvää überteosta, joka poistaisi tai ainakin radikaalisti vähentäisi keittokirjojen tarvetta. Hyväksi kakkoseksi nousi kirja Keittiön kautta:
200293.jpg
Ihan kivoja mutta tarkoitukseeni sopimattomia olivat nämä:
200294.jpg
200297.jpg
200287.jpg
Ruoanvalmistuksen käsikirja on kokkiopiskelijoille tarkoitettu oppikirja, joka sopii mainiosti kotikokillekin. Ammattimaisen ruoanvalmistuksen osio esim. hygieniakäytäntöineen on tässä 800-sivuisessa teoksessa vähemmistönä. Lisäksi ammattikokin elämää käsittelevä osio on mielestäni hyvin mielenkiintoista luettavaa.

Varsinaisia reseptejä tästä kirjasta ei löydy: omasta mielestäni niitä on kuitenkin netti pullollaan. Tästä kirjasta taas voi nopeasti lukea, montako minuuttia parsakaalia pitikään keittää, mitä jenkkiläiset ruoanvalmistusmitat ovat meikäläisittäin tai kuinka mango paloitellaan oikeaoppisesti (en ole vielä siinä onnistunut). Kirjan raaka-aineita käsittelevät esittelyt ovat myös erinomaisia. Laaja manuaali on myös järkevästi hinnoiteltu - tämän kirjan sain omaan hyllyyni alle viidelläkymmenellä eurolla. Ainoana puutteena pidän sitä, että kirjan aihealueet rajoittuvat ruoanlaittoon. Mielelläni olisin lukenut samoista kansista myös pöydän kattamisesta, tarjoilusta jne. Tätä kirjaa suosittelen ehdottomasti jokaiselle kotitarvekokkaajalle!

Omaan käyttöön tulevana referenssinä mainitsen myös muut selaamani kirjat:
Elintarvikealan perusteet, Tunne elintarvikkeet, Elintarvikkeet ja ruoanvalmistus, Kokin käsikirja, Puhtaus on puoli ruokaa, Ruokapalvelut työnä.
Pahoittelen tämän illan kökköisiä kuvia - tänään oli muka kiire ja huomenna on kirjastokirjojen eräpäivä!